24.2.2014

Emmi ja Puh Suonenjoella seurakisoissa 22-23.2.

Helou vaan taas kaikille. Käytiinpä Puhin kanssa SuoVarin järjestämissä seurakisoissa. Lauantaina oli esteet. Niihin lähdin hyvin varauksella, varsinkin 90cm luokkaan koska treeneissä mennyt vaihtelevasti. Menin siis 80cm ja 90cm luokat. Menimme kilpailupaikalle Krissen kanssa kimppakyydillä joten odotusaikaa oli huimasti yli 4tuntia, koska krisse meni ekassa luokassa ja minä vasta kolmannessa ja kun osallistujia oli todella paljon.  Sain onneksi Puhille päiväkarsinan. Kerkesinpä opetella ainakin radat hyvin ulkoa. :D
80cm luokan verkan yritin vetää vähillä hypyillä että jää voimia myös 90cm rataan. Erikoisesteitä oli, muuri ja aaltoeste. Ne eivät minua jännittänyt, kun tiedän että Puh niistä yli menee. Saatiin kumminkin verkassa kerrran hypätä ne. Sitten rataan, Puh oli perusradalla jo aivan liekeissä. Sopiva "imu" esteitä kohti, ainut oli että yhdessä kaarteessa tultiin vastalaukassa enkä kerennyt korjata. Uusintaan päästiin ja uusinnassa oli sellainen S mutka. Kolme estettä rinnakkain. Sanoin jo kaikille että tuossa me puhin kanssa otetaan aikaa pois, tehdään pienet kaarteet. No ääääk eihän mun näin pienesti pitänyt kääntää.. Puh kääntyi kuin kolikon päällä, kerkesi ennen estettä ottaa tyyliin vaan yhden laukan ja sit hyppy. Mut tuntui aivan sika hienolle. Ja mikä parasta voitettiin koko luokka missä oli 16osallistujaa ja pienet ponit, ME VOITETTIIN NE!!! :D heheee
90cm verkassa tuli jo pari kieltoa okserille, koska emmi ei vaan ratsastanut. Käännyin kyllä estettä kohti, mutta jalat oli irti ja peruslaukka hukassa. Eihän se sellaisesta hyppää. Mutta kumminkin siitä yli mentiin kun Krisse huuteli yleisöstä ohjeita. Radalle lähtö sit pelotti niitten kieltojen takia. Olin hyvin arka alkuradasta, seurauksena sille verkkaokserille kaksi kieltoa.. dääääm.. Saatiin hypätä loppurata kumminkin ja mitäääää pitikö sitten vasta ruveta ratsastamaan. Loppuradan kaameat muurit ja vesimatot yms meni aivan täydellisesti..... Pikkusen jäi harmittamaan kun hylsyn jälkeen rupesin vasta ratsastamaan.. No kokemusta lisää.

Sunnuntaina oli sitten koulua. Jännitystä heti alkuun, Puh oli temunnut kuljetuskopissa kuljetussuojansa rikki ja kavionrajasta kavio auki. Verta oli tullut ja jännitin rupeaako se liikkuessa vuotamaan tai ontumaan. Ei onneksi.
Kn Specialin verkassa Puh oli super. Liikkui hienosti ja oli kevyt edestä. Radalla oli kans mahtava meno, mitä nyt emmi unohti radan jonka seurauksena tuli -2 pistettä. Harmi sinäänsä kun olisin voinut sijouttua ilman sitä. Jäin siis juuri sijoilta 63,2%.
Helppo A kenttäkilpailuohjelma nro 6 ratsastettiin pitkällä 20*60m radalla. Jännitti, koska olin vain kerran aikasemmin startannut sellaisella. Verkassa Puh oli taas rento, liikkui ihan nätisti. Radalla sit vähän sählättiin. Kolmikaarinen kiemuraura piti tulla laukassa, eli yksi kaarre oli vastalaukkaa. Toisessa vastalaukassa rikottiin se, enkä kerennyt enää vaihtaa. Pohkeenväistöissä puh jäi vähän hitaaksi takaa. Keskikäynti oli mahtavaa, siitä saatiinkin 7pistettä. =) No loppu lävistäjälle tulossa piti nostaa vasenlaukka. En edes kerennyt antaa puhille mitään merkkejä, niin hän jo nosti oikeaa laukkaa. Yritin korjata, niin puh rupesi sitten tekemään jotain hassuja sarjavaihtoja. Minua vain nauratti, koko yleisö nauroi ja jopa tuomari.. :D Ilmeisesti Puh oli sitä mieltä että osaan minä hienojakin liikkeitä.. :D No siitäpä ei sit saatukaan kuin 54,167%. Olen tyytyväinen, koska se oli vasta meidän toinen helppo A.
Tuomarin kommentit suorituksista oli että hyvin tasainen suoritus, kiltti hevonen, toivotaan vaan enemmän poljentaa varsinkin laukassa. =) Tuomarit oli noissa luokissa siis eri.

Pitkä ja raskas oli viikonloppu. Sunnuntaina oli voimat aivan loppu kotiin tullessa. Mutta eikun vaan ensi kisoihin treenaamaan ja kuljetussuojien ostoon. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti