7.4.2014

Fiiliksiä treenaamisesta

Kyllä voi olla ihminen iloinen kun pääsee hyppäämään. Viime viikolla mentiin esteitä ihan urakalla. Tiistaina ja torstaina harjoiteltiin rataesteitä ja sunnuntaina oli vuorossa maastoesteet. Ja parasta on kun hevosellakin tuntuu olevan yhtä hauskaa. Emma on kyllä mainio suomenhevonen.

Kuva © Mari Järvinen/mjarvinen.kuvat.fi
Rataesteillä tehtiin viikolla rataharjoituksia mm. linjoja, 1- ja 2-laukan sarjaa sekä uusintaa. Treeneissä on tehty 80cm korkeudella ja fiilis on ihan erilainen kuin viime kaudella. Itsevarmuus ja luotto omaan tekemiseen ovat vahvistuneet ja näin hyppääminen tuntuu paljon helpommalle. Eikä puomin nosto enää hirvitä, 90cm treenissä ei tunnu pahalle. Mutta niinpä se on, ei se esteiden korkeus vaan se mitä tekee niiden välissä. Seuraavaksi tähtäimessä ovat oman seuran kisat Arossa pääsiäisen aikoihin. Suunnitelmissa on osallistua kahteen 80cm luokkaan.

Kuva © Mari Järvinen/mjarvinen.kuvat.fi

Kouluratsastus ei ole meillä Emman kanssa se vahvin laji. Muttei sileän työskentelyä voi kuitenkaan sivuuttaa. Kenttäkilpailuissa joka tapauksessa on kouluosuuskin josta pitäää suoriutua. Suurin haaste meille usein on rentous. Emma jännittyy herkästi ja sittenhän on turha haaveillakkaan rentoudesta. Joudun paljon kiinnittämään huomiota ratsastuksessani fiilikseen. Jos itse "jäkitän", on hevonenkin jännittynyt. Lisää vaan treeniä niin kyllä se alkaa siitä sujumaan, ehkä. Tarkoitus olisi startata seuraavaksi MeHe:n kisoissa Arossa harrasteen ja tuttarinkouluohjelmat. Ja ei sinne voi häpeämään lähteä. Teemme parhaamme sillä tasolla millä olemme ja jos se ei ruusukkeille riitä niin ei haittaa.

Kuva © Mari Järvinen/mjarvinen.kuvat.fi

Sunnuntain maastoestetreenissä oli kyllä järjettömän mukavaa. En ollut tainnut hypätä maastoesteitä Purolan kenttäkisojen jälkeen (voin myös muistaa väärin) mutta ei kyllä jännittänyt. Hevonen oli ainakin innokas. Emma oikein imi esteille ja välillä oli jopa hieman jarruton olo. Pieni ilo pukki ja laukka pyrähdyksen varmistivat hepan olevan mielissään. Emma ei ole tällä hetkellä kengässä joten kurveissa varsinkin sai olla varovainen. Esteet olivat viime kesältä tuttuja harrasteen ja tuttarin tukkeja, mökkejä, arkkuja ja puolicoffin. 

Tällaisissa tunnelmissa on kiva lähteä aloittaamaan kisakesää 2014!

-Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti